Opening  nieuw seizoen 2018-'19
THE DUTCH ALL STARS JAZZ BAND          

                       

  

Zo. 23-09-'18

Van 15.00 - 18.00 uur


De band werd opgericht in het jaar 2000  voor een concerttour naar Polen.
Sindsdien werden op verschillende Jazz Festivals, in Jazz Clubs en bij andere culturele evenementen bezielende concerten gegeven in binnen - en buitenland.

Alle bandleden komen uit bekende Jazz-Orkesten  in Nederland, waaronder de beroemde en legendarische Ted Easton Jazz Band uit Den Haag - Scheveningen.
Het merendeel speelde samen in de Ted Easton Jazz Club met de bekende Jazz-Grootheden van de USA, zoals Billy Butterfield, Bobby Hackett, Peanuts Hucko,
Buddy Tate, Bud Freeman, Ralph Sutton, Al Grey, Dick Cary, Gene Connors, Wallace Davenport, Wild Bill Davidson,
Vic Dickenson, Joe Murányi
 - klarinettist bij Louis Armstrong’s - All Stars, Jimmy en
Marian MacPartland, Jabbo Smith, Maxine Sullivan, Nelson Williams,
Benny Waters,
Nat Gonella
uit Engeland met de hit "Oh Monah",
en vele andere bekende jazzmusici, waarmee toentertijd een groot aantal LP's en Cd’s zijn gemaakt .

Met aanstekelijk enthousiasme leveren de bandleden een zeer gevarieerd repertoire:

New Orleans,   Dixieland, Blues, Chicago - stijl, Mainstream, Swing,  Close Harmony Singing, Boogie Woogie, enz.. Daartoe behoren  invloeden van de eerste NO -musici
George Lewis, Buddy Bolden, Bunk Johnson,
 Jerry Roll Morton,  Louis Armstrong,
Benny Goodman, Duke Ellington, Fats Waller, Eddie Condon
 en andere grootheden.

Mede door de interessant gearrangeerde "jazz standards", en de hoge kwalitatieve muzikale conceptie van de bandleden,  heeft  de band zijn speciaal geëigende karakteristieke  "Sound" ontwikkeld.

The Dutch All Stars Jazz Band - bezetting:
Kuuk Griep - Slagwerk;
Jacques Kingma - Contrabas,
Jan Gombert - Banjo;
Eelco van Velzen - Trombone,
Hans Verheul - Klarinet, Alle Saxen;

Frans van Wasbeek - Trompet , Cornet, Bügel, Bandleader.

===============================================================

JR SWING GANG

 


Zo. 28-10-'18

Van 15.00 - 18.00 uur

 

  

Als fervent liefhebber van Oude stijl/Dixieland/New Orleans/Swing nam Joop Rakhorst eind 2004 het initiatief een groep gemotiveerde en ervaren Jazzmusici bij elkaar te brengen en zo ontstond de “JR SWING GANG”.

De aanvankelijke 4-mans formatie groeide al snel uit tot een vaste 6 mans bezetting met als instrumenten : Piano, Contrabas, Banjo/gitaar, Saxofoon, Slagwerk en Trombone.
In deze samenstelling werd de afgelopen jaren regelmatig opgetreden in binnen en buitenland. Elk winterseizoen werd maandelijks opgetreden in Brasserie Kleijn Speijck te Oisterwijk en verder werden optredens verzorgd bij Jazzweekends, bedrijven en particulieren. In het buitenland werd succesvol opgetreden in Frankrijk en Spanje.

De JR SWING GANG maakt, verantwoorde muziek, goed gewaardeerd door het publiek. Afgestemd op de ontvangen verzoeken en de soort aanvraag, wordt het 6-tal vaak nog aangevuld met een gastspeler ; bij voorbeeld  een Violist. Ook een zanger(es) completeert af en toe het geheel.

Al met al zeer de moeite waard dit orkest te beluisteren.

De huidige samenstelling is:

Henny Schoonus            slagwerk                                                                                                           Kees Rusman                  banjo/gitaar                                                                                                     Pieter de Lange               contrabas                                                                                                      Jan ArendsArens            trompet/bugel             
Martijn van Eetveldt        altsax en sopraansax    
Richard van de Pol          tenorsax/el.gitaar/zang 
Joop Rakhorst                 piano/toetsen/zang

===================================================================


The Sunny Garden Jazz band

Zo. 25-11-'18

Van 15.00 - 18.00 uur
                                            

Het was in 1983 dat ‘The Sunny Garden Jazzband’ werd opgericht.
De initiatiefnemers waren jonge muzikanten uit Den Bosch en omgeving, die de traditionele jazz een warm hart toedroegen. Deze oprichters, de mensen van het eerste uur, hebben de band inmiddels verlaten maar ook hun opvolgers hebben hun hart verpand aan deze muziek. De band is al die jaren bijeen gebleven. Niet alleen door de muziek, maar ook omdat de leden in de loop van de tijd vrienden zijn geworden. Hun streven was (en is) goede dixielandmuziek ten gehore te brengen en daarom wordt ook serieus gerepeteerd. Iedereen die weleens een een optreden heeft bijgewoond kan beamen dat dit streven wordt waargemaakt!

Begonnen als 8 mans formatie met piano, een dubbel bezetting op klarinet en saxen is er uiteindelijk voor een traditionele 6 mans bezetting gekozen, waardoor ieder instrument beter tot zijn recht komt. Belangrijk voor het orkest is de vrijheid van spelen en door wisseling van instrumenten kan de sound aangepast worden aan de sfeer van het te spelen nummer.

De band heeft een groot aantal nummers paraat. Daarin is meestal weinig gearrangeerd, maar de keus van het moment bepaalt wat er gebeurd. Ieder optreden is daarom anders, zowel wat betreft de muziekstukken die gespeeld worden, als de muzikale invulling er van.

Deze vrijheid is een van de redenen van het enthousiasme van de muzikanten.
Het programma bestaat uit het dixieland repertoire maar bevat ook New Orleans nummers. De band speelt als podiumorkest, maar ook als street-parade formatie. In dit geval onder de naam “The Sunny Garden Streetparaders”


De bezetting is als volgt:
Trompet;                             Jan Arens
Klarinet/saxen;                  Tiny v.d Broek
Trombone;                          Paul Ceulemans
Tuba;                                   Pierre Tulkens
Banjo/gitaar;                      Ton Scheel
Drums/washboard/zang;   Piet Timmers